top of page

טיפ #6
רגישות תרבותית

הצטלבויות
"נסו לעשות את ההתאמות שיאפשרו לשחקנית דתייה להשתלב בלי לתת לה את התחושה שזה מעיק, ושבגללה כולם צריכים להתאים את עצמם. העבירו את המסר שכקבוצה נעשה מה שצריך עבור כל שחקנית, כדי שהיא תוכל להיות חלק מהקבוצה."
(נעמה שפיר, שחקנית נבחרת ישראל בכדורסל לשעבר)

נעמה שפיר, שחקנית הכדורסל הדתייה הראשונה בנבחרת ישראל, משתפת מנסיונה:

 

נסו להתאים את השעות ולעשות את ההתאמות שיאפשרו לאותה שחקנית או ספורטאית להשתלב בקבוצה מבלי לתת לה את התחושה שזה מעיק, וש"אנחנו עושים את זה רק בשבילך". הקפידו להעביר לה ולקבוצה את המסר שעושים את ההתאמות האלה כי זה מה שצריך ונכון לעשות, ולכן לא צריך לעשות מזה עניין . כל החיים אני מבינה שבמוצאי שבת מתאמנים מאוחר בגללי, ושבשישי לפעמים צריך להזיז את האימון בגללי, ובנסיעות כל הקבוצה הייתה צריכה לטוס יותר מאוחר או יום אחרי בגללי. בסוף תמיד אני אסתובב עם הדבר הזה. אז כשיש שחקנית דתייה בקבוצה, חשוב לפחות מצד המאמנ/ת לנסות להקל עד כמה שניתן בדברים האלה, ולתת תחושה נעימה לשחקנית.

העצה הזו רלוונטית בעיני לא רק לשחקניות דתיות, אלא לכל שחקנית שזקוקה להתאמות מסויימות. כששיחקתי בקולג' בטולדו, אימנה אותי מאמנת מדהימה. כששאלו אותה מה היא חושבת על כך שעושים בשבילי את כל ההתאמות האלה, היא אמרה להם: "תקשיבו, יש גם שחקנית שלומדת להיות אחות, והלו"ז שלה צפוף. אז יש ימים שמתאמנים בשבע בבוקר בשבילה. וכמו שאנחנו עושים את זה בשבילה, אנחנו נעשה ננסה לעשות את  המקסימום עבור כל שחקנית בקבוצה על מנת שהיא תוכל להיות חלק מהקבוצה, וזה בדיוק אותו הדבר. במקרה הזה ספציפית מדובר בשחקנית דתייה, אבל זו יכלה להיות גם כל סיבה אחרת.   

bottom of page